Категорія
Ранньостиглий листовий сорт салату. Вегетаційний період від висіву до збору — 45-50 днів. Формує компактну розетку кулястої форми, масою 250-300 г. Листя жовто-зеленого забарвлення, хвилясте, соковите, ніжне, із злегка горіховим присмаком. Салат багатий на кальцій, калій, залізо, вітаміни А і С, а також на фолієву кислоту. Використовують для приготування салатів, додають при запіканні овочів. Культура холодостійка. Оптимальна температура для росту — +18-20ºС. Салат Лолло Біонда призначений для вирощування у відкритому та закритому грунті з весни до пізньої осені. Насіння висівають безпосередньо в грунт. Можливе вирощування через розсаду, у такому випадку термін дозрівання скорочується на 10-15 днів. Рослина чутлива до затінення та загущеності. Стійкий до стрілкування та хвороб.